Rolada z borowikami
Składniki
Sposób przyrządzenia
Borowiki umyć, obgotować w osolonym wrzątku. Schab rozciąć, aby powstał duży prostokątny plaster mięsa. Lekko rozbić tłuczkiem, natrzeć kminkiem, solą i pieprzem. Czosnek przecisnąć przez praskę. Natkę i koperek opłukać, posiekać. Karkówkę i mięso drobiowe zemleć. Dodać czosnek, majeranek, oregano, natkę i koperek. Dokładnie wymieszać. Rozsmarować masę na schabie. Na wierzchu ułożyć grzyby. Ciasno zwinąć roladę, obwiązać nitką. Obsmażyć ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju. Przełożyć do żaroodpornego naczynia. Piec około godziny w temp. 220 st. C, podlewając powstałym sosem.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty