Rosół z jajkiem
Składniki
Sposób przyrządzenia
Porcję rosołową umyć, włożyć do garnka, zalać 1, 5 litra wody. Marchewkę, pietruszkę, seler, cebulę obrać i dodać do rosołu. Następnie dodać liść laurowy, posolić do smaku. Gotować na maleńkim ogniu ok godziny. Natkę pietruszki umyć, posiekać. Jajka umyć. Zagotować w wysokim garnku 1 litr wody z dodatkiem 1 łyżki octu winnego. Nad samą powierzchnią wody wbić jajko delikatnie. Gotować ok 3 minut. Tak samo przyrządzić pozostałe 3 jajka. Marchewkę wyciągnąć z rosołu, pokroić w kostkę. Na talerze wlać rosół, na środku talerza położyć jajko w" koszulce". Na około jajka ułożyć marchewkę pokrojoną w kostkę. Posypać pieprzem kolorowym oraz siekaną natką pietruszki.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty