Śledzie w cieście

Ocena przepisu

Składniki

do smażenia

Sposób przyrządzenia

Mąkę lekko posolić, dodać mleko i wbić jajko. Zmiksować całość, albo ubić trzepaczką, lub rozetrzeć łyżką/widelcem. Odstawić ciasto na 20-30 minut.

Śledzie przepłukać, osuszyć i zdjąć skórę (jeśli mają). Następnie przyprawić pieprzem. Podgrzać olej w patelni lub rondlu.

Pocięte na 3cm kawałki śledzie maczać w cieście i kłaść na rozgrzany olej. Smażyć z obu stron, aż do zezłocenia.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 10 min
Czas smażenia: 15 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 876
Data dodania: 2012-02-09

Zdjęcia

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Śledzie w cieście

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.