Słodkie grzybki ze śmietaną

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Składniki na ciasto posiekać, zagnieść i włożyć na godzinę do lodówki. Schłodzone ciasto rozwałkować, szklanką lub foremką do babeczek wyciąć pary krążków. Krążkami wyciętymi szklanką oblepić posmarowane tłuszczem zewnętrzne strony foremek do babeczek, a w krążkach wykrojonych foremką wyciąć małym kieliszkiem środki. Uformować korzonki, końce maczać w białku i maku. Elementy grzybków piec w 180 st. C na złoto. Zimne kapelusze polać polewą, czekać, aż zastygnie. Napełnić śmietaną ubitą z cukrem waniliowym i przykryć krążkami z dziurką. Włożyć korzonki.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1355
Data dodania: 2008-11-25

Zdjęcia

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (2)

Komentarze

Do przepisu na: Słodkie grzybki ze śmietaną

2010-02-24 21:46:45

To jesienne danie, a jakie pachnące.

2010-02-04 12:55:16

Wyglądają bardzo dekoracyjnie na talerzu.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.