Śmietanowo-brzoskwiniowe ciasto

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, cukrem pudrem oraz startą skórką cytrynową, dodajemy szczyptę soli, masło i siekamy. Wyrabiamy ciasto, które nastepnie zawijamy w folię i wkładamy do lodówki. Brzoskwinie zalać gorącą wodą i moczyć je przez kilka minut, wyjąć, spłukać zimną wodą i przekroić na połówki. Ciasto wyjmujemy z lodówki, rozwałkowujemy i wykładamy nim formę. Brzoskwinie układamy na cieście. Formę wstawiamy na kwadrans do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika. Ciasto wyjmujemy i zalewamy je gęstą śmietaną wymieszaną z żółtkami. Wierzch posypujemy płatkami migdałowymi i z powrotem wkładamy do piekarnika na kolejne 15 minut.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 377
Data dodania: 2011-06-24

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Śmietanowo-brzoskwiniowe ciasto

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.