Sos truskawkowy

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Truskawki opłukać, obrać z szypułek, przetrzeć przez gęste, sito lub zmiksować. Połowę mleka zagotować, resztę rozmieszać z mąką ziemniaczaną, a następnie połączyć z wrzącym mlekiem i mieszając zagotować. Żółtka utrzeć z cukrem. Do utartych żółtek dodawać po trochu mleko i ciągle mieszając, połączyć z przetartymi truskawkami. Naczynie z sosem wstawić do zimnej wody i mieszając studzić.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 2
Wyświetlenia: 623
Data dodania: 2011-01-27

Zdjęcia

Sos truskawkowy
Bocja#

Dodane przez:

Bocja

2011-02-15
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Sos truskawkowy

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.