Surówka z rzepy

Ocena przepisu

Składniki

  • rzepa biała 2 szt
  • śmietana 18% 4 łyżki
  • cukier 3 łyżki
  • pieprz 1 szczypta

Sposób przyrządzenia

Rzepę myjemy, obieramy, ścieramy na tarce o średnich oczkach. Po starciu dodajemy cukier, odrobinę pieprzu i wszystko mieszamy. Następnie dodajemy śmietanę. Surówkę wymieszać, doprawić solą do smaku. Podawać po schłodzeniu w lodówce.

Osoby, które dbają o figurę mogą zastąpić śmietanę jogurtem naturalnym, albo greckim, niewątpliwie sałatka straci na smaku, no ale czasami siła wyższa :P
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 15 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 465
Data dodania: 2011-06-28

Zdjęcia

Surówka z rzepy
Martinus#

Dodane przez:

Martinus

2011-06-29
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Surówka z rzepy

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.