Szynka 2x15

Ocena przepisu

Opis

Szynka 2x15

Składniki

Sposób przyrządzenia

Mięso umyć i obwiązać sznurkiem lub włożyć do siatki. Z podanych składników przygotować wywar. Ogrzać, by rozpuścić sól i i cukier. Włożyć przygotowaną szynkę. Postawić do gotowania. Pilnować by szynka od momentu zagotowania gotowała się dokładnie 15 minut na wolnym ogniu. Wyłączyć gaz i pozostawić szynkę do ostygnięcia w wywarze ok 5-6 godzin. Po wystudzeniu powtarzamy 15 minutowe gotowanie i znowu studzimy.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 8 godz
Ile porcji: 8
Wyświetlenia: 647
Data dodania: 2010-12-30

Zdjęcia

Szynka 2x15
beatkaa153#

Dodane przez:

beatkaa153

2010-12-30
Szynka 2x15
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Szynka 2x15

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.