Szynka pieczona

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Cebulę posiekać, wymieszać z pokruszonymi liśćmi laurowymi i zielem angielskim, zalać octem, zagotować. Szynkę natrzeć solą, ułożyć w dużym garnku, zalać ostudzoną marynatą. Przykryć i odstawić na 5 dni. Osuszyć z marynaty, naciąć w kratkę, wbić goździki i pokruszony cynamon, posypać skórką z cytryny. Piec 2,5 godziny często skrapiając wodą.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1535
Data dodania: 2008-12-17

Zdjęcia

Szynka pieczona
monika4#

Dodane przez:

monika4

2010-02-12
Szynka pieczona
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (3)

Komentarze

Do przepisu na: Szynka pieczona

2010-02-23 00:35:59

Szynka, to super sprawa.

2010-02-23 00:27:09

Szynki są bardzo dobre.

2009-01-12 12:32:11

Jest bardzo dobra, ale mozna jeszcze dodac ziela prowansalskiego lub oregano, polecam sprobowac

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.