Truskawkowy puch

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Żelatynę zalewamy połową szklanki wrzącej wody i mieszamy, aż się rozpuści. Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno. Żółtka ucieramy z cukrem do białości, a potem mieszamy z ostudzoną żelatyną. Truskawki miksujemy blenderem na mus i łączymy z żółtkami i żelatyną. Do kremówki wlewamy truskawki, cały czas ubijając. Przekładamy do pucharków, dekorujemy truskawkami i zmielonymi orzechami. Schładzamy w lodówce
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 20 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1298
Data dodania: 2011-01-24

Zdjęcia

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Truskawkowy puch

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.