Zapiekanka

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Ziemniaki obrać i pokroić na plastry ok. 1 cm, cebulę obrać i pociąć na krążki, pieczarki, ogórki, paprykę, kiełbasę i boczek pokroić na plasterki. Na dno brytfanki wlać łyżkę oleju, a następnie układać warstwami kolejno: plastry boczku, ziemniaki, krążki cebuli, paprykę, kiełbasę, ogórek i pieczarki. Następnie zalać ułożone warstwy keczupem i posypać startym żółtym serem. Nałożyć jeszcze jedną taką samą warstwę. Całość doprawić do smaku solą i pieprzem. Przykryć i dusić na ogniu 40 min lub zapiec w piekarniku.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1082
Data dodania: 2010-05-20

Zdjęcia

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Zapiekanka

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.