Zupa krem z kalarepy

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Obieramy kalarepę, kroimy w kostkę, smażymy na rozgrzanym na patelni maśle, przekładamy do garnka, dodajemy ugotowany na sypko ryż, zalewamy bulionem, gotujemy przez około pół godziny. Ostygniętą zupę przyprawiamy startą gałką muszkatołową, pieprzem oraz solą i miksujemy. Dodajemy śmietanę zmieszaną z żółtkiem i podgrzewamy. Można dodać kilka plasterków mięsa.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 40 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 490
Data dodania: 2011-07-16

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Zupa krem z kalarepy

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.