Zupa na zakwasie

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Grzyby oczyścić, umyć. Odciąć trzonki, kapelusze pokroić w paski. Wrzucić na wrzątek, gotować 10 minut. Odcedzić, przelać gorącą wodą. Boczek pokroić w kostkę, podsmażyć z cebulą. Ziemniaki obrać, opłukać, pokroić w kostkę. Bulion zagotować z zielem angielski, pieprzem i liściem laurowym. Dodać ziemniaki z grzybami, gotować do miękkości około 15 minut. Wlać do bulionu zakwas, starannie wymieszać, doprowadzić do wrzenia. Zdjąć z ognia, dodać podsmażony boczek i cebulę, doprawić solą i pieprzem, dobrze wymieszać.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 723
!Małgosia

!Małgosia

Data dodania: 2008-11-25

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (2)

Komentarze

Do przepisu na: Zupa na zakwasie

2010-02-25 20:27:00

Bardzo lubię różne zupy, bo są pożywne i rozgrzewające.

2010-02-23 13:02:19

Pychotka.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.