Żurek

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Boczek kroimy w kostkę. Posiekaną cebulę szklimy na oleju. Dodajemy boczek i smażymy kilka minut. Do tego wlewamy wodę. Dodajemy listek laurowy majeranek, sól i pieprz. Gotujemy 15 minut. Wlewamy zakwas i zagotowujemy. Dodajemy śmietanę. Ugotowane jajka kroimy na ćwiartki. Żurek wlewamy do talerzy i dodajemy porcje jajka.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 50 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 790
Data dodania: 2010-10-07

Zdjęcia

Żurek
monciasz#

Dodane przez:

monciasz

2011-01-13
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Żurek

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.