Ala pleśniak

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijmy z cukrem na sztywną pianę. Margarynę, mąkę wymieszaną z proszkiem, i / szklanki cukru mieszamy ze sobą i wyrabiamy ciasto. Ciasto dzielimy na dwie części. Jedną część rozwałkowujemy i wykładamy na blaszkę, na ciasto wykładamy malinki, polewamy białkami i posypujemy potarkowaną drugą część ciasta. Piec 40 minut w 170 topniach.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 1733
Data dodania: 2010-02-28

Zdjęcia

Ala pleśniak
monika4#

Dodane przez:

monika4

2010-02-28
Ala pleśniak
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Ala pleśniak

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.