Biszkopcik z jabłuszkami

Ocena przepisu

Opis

Niezwykle banalny przepis. Na pomysł ten wpadłam gdy na pozór wydawało się ze w domu nie ma z czego upiec ciasta a wszyscy mają na nie wielką ochotę.
ot jak niewiele trzeba:)

Składniki

ciasto

nadzienie

  • jabłka usmażone przetarte 800 ml
  • galaretka wisniowa 1 szt
  • cukier 1/2 szklanki

dodatki

  • posypka cukrowa kolorowa 3 łyżki
  • tłuszcz i bułka tarta do formy

Sposób przyrządzenia

Jajka zmiksować razem z cukrem na puszystą masę. Mąkę przesiać razem z proszkiem do pieczenia i kakao. Dodać do jajek i delikatnie wymieszać.

Całość przelać do tortownicy wytłuszczonej i posypanej bułką. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na ok 25 minut.

Sprawdzić po ok 20 minutach wykałaczka czy ciasto już jest gotowe. Wyjąć przestudzić i przekroić na pół.

Jabłka przełożyć na patelnię (ja używam takich gotowych kupionych w słoiku na szarlotkę, ale można też samemu przygotować taki mus jabłkowy).

Gdy będę ciepłe dodajemy galaretkę w proszku i dokładnie mieszamy, czekamy aż się zagotuje i zdejmujemy z gazu. Po ostudzeniu 2/3 masy smarujemy biszkopt przykładamy drugą połową. Na wierzch rozprowadzamy resztę musu.

Do dekoracji posypujemy kolorowymi cukiereczkami.
Smacznego!!
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 50 min
Ile porcji: 8
Wyświetlenia: 615
Data dodania: 2012-07-26

Zdjęcia

Biszkopcik z jabłuszkami
kasiulka25#

Dodane przez:

kasiulka25

2012-07-26
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Biszkopcik z jabłuszkami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.