Biszkopt kakaowy

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę, dodać do nich cukier ciągle ubijając. Do żółtek przed ubijaniem piany dodać proszek do pieczenia i wymieszać dokładnie łyżką, odstawić na czas ubijania białek. Gdy białka z cukrem będą ubite dodać do nich żółtka z proszkiem i delikatnie wymieszać łyżką. Na końcu dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać i wyłożyć do tortownicy.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 1
Wyświetlenia: 405
Data dodania: 2011-04-29

Zdjęcia

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Biszkopt kakaowy

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.