Bułki maślane (szakarac)

Ocena przepisu

Składniki

ciasto

do posypania

Sposób przyrządzenia

Ochłodzone masło rozetrzeć dokładnie łyżką, dodać jajka, i mieszając, stopniowo wsypywać cukier puder i wlewać olejek waniliowy, po czym, nie przerywając mieszania, równymi partiami wsypać mąkę. Wyrabiać ciasto 3-5 minut, a następnie wszystko wyłożyć na posypaną mąką stolnicę, rozdzielić na kawałki po 75 g i każdemu nadać kształt kulisty. Położyć bułki na posmarowanej masłem brytfannie i piec w piekarniku w temperaturze 150 stopni c przez 25-30 minut. Gotowe ostudzić i posypać cukrem pudrem.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 1453
Data dodania: 2010-02-07

Zdjęcia

Bułki maślane (szakarac)
gosiakaminska#

Dodane przez:

gosiakaminska

2010-03-03

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (2)

Komentarze

Do przepisu na: Bułki maślane (szakarac)

2010-05-18 08:28:34

Bułeczki maślane są idealne na ciepło. Bardzo lubię proste przepisy, bo wtedy danie wychodzi najpyszniejsze ;)

2010-02-25 20:36:55

takie bułki muszą być pyszne.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.