Chrupiące pierogi z mięsem

Ocena przepisu

Składniki

ciasto

farsz

Sposób przyrządzenia

Ciasto: Zagnieść ze składników, przykryć miską na 30 minut i cienko rozwałkować. Szklanką wykroić koła. Farsz: mięso zmielić wymieszać z jajkiem, podsmażyć na oleju z posiekanymi cebulami, przyprawić majerankiem, solą i pieprzem. Na krążki ciasta nakładać łyżeczką farsz, brzegi zwilżyć wodą i mocno zlepić pierogi. Gotować w osolonej wrzątku, wyjąć łyżką.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 7
Wyświetlenia: 3002
Data dodania: 2008-12-08

Zdjęcia

Chrupiące pierogi z mięsem
gosiakaminska#

Dodane przez:

gosiakaminska

2010-03-03
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (5)

Komentarze

Do przepisu na: Chrupiące pierogi z mięsem

2010-02-22 21:34:53

Bardzo lubię różne pierogi.
!Wielbiciel pierogow#

!Wielbiciel pierogow

2009-03-30 18:54:42

Pierogi ssą.
!Kasia#

!Kasia

2009-03-23 23:07:39

Ja tez lubie z czosnkie i duzo cebulki podsmazonej a do tego smietana, jest super, polecam...

2009-01-26 08:23:29

Ale chyba dodajesz do podsmazenia jeszcze cebulki i czosnku? bo mnie tak smakuje najlepiej

2009-01-15 10:21:33

Ja pierogi jeszcze podsmazam i sa jeszcze lepsze, ale jesli ktos ma klopoty z watroba to nie polecam smazonego.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.