Ciasto czekoladowe przekładane

Ocena przepisu

Składniki

ciasto

krem

  • śmietana 36 % 1 szklanka
  • czekolada 2 tabliczki
  • powidła śliwkowe 1 słoik
  • polewa czekoladowa 1 opakowanie
  • perełki 10 sztuk

Sposób przyrządzenia

Ciasto: jajka zmiksować z cukrem. Dodać przesianą mąkę i proszek do pieczenia wymieszać drewnianą łyżką. Dodać kakao i aromat, ponownie wszystko wymieszać. Przełożyć do wysmarowanej tłuszczem formy i piec ok 30-35 min w 180 stopniach. Ostudzić. Przekroić na 3 płaty.

Krem: śmietanę zagotować i dodać czekoladę ciągle mieszając. Pozostawić do ostygnięcia. Na pierwszy blat biszkoptu posmarować powidłami śliwkowymi. Położyć drugi płat i posmarować kremem. Położyć wierzch i polać polewą czekoladową całość. Przyozdobić perełkami.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 70 min
Ile porcji: 8
Wyświetlenia: 554
Data dodania: 2011-08-31

Zdjęcia

Ciasto czekoladowe przekładane
Marta1986#

Dodane przez:

Marta1986

2011-08-31
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Ciasto czekoladowe przekładane

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.