Ciasto z jabłkami

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Do miękkiej margaryny dodajemy żółtka, mąkę i proszek do pieczenia, wyrabiamy ciasto. Wkładamy do lodówki na 30 minut. 1/3 ciasta odkładamy a resztę wałkujemy i wkładamy do blaszki, na ciasto układamy pokrojone jabłka. Białka ubijamy z cukrem i mąka, polewamy jabłka. Z 1/3 pozostałego ciasta robimy kruszonkę. Posypujemy po białkach. Pieczemy 30 minut w 220 stopniach.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 20 min
Ile porcji: 22
Wyświetlenia: 682
Data dodania: 2011-04-19

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Ciasto z jabłkami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.