Ciemne ciasto z jabłkami

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Jabłka obieramy, przekrajemy w pół, pozbywamy się gniazd nasiennych, następnie kroimy w kostkę, polewamy sokiem wyciśniętym z cytryny, posypujemy cukrem zwykłym i waniliowym, odstawiamy na dwie godziny. Do mąki dodajemy łyżeczkę sody, proszek do pieczenia, cztery łyżki kakao, całość dodajemy do jabłek. Białka oddzielamy od żółtek, te drugie roztrzepujemy, wraz z rozpuszczona margaryną i olejem, wlewamy do jabłek. Wszystko dokładnie mieszamy. Pod koniec dodajemy uprzednio ubitą pianę z białek i 1-2 garście bakalii. Tortownicę wykładamy papierem i przekładamy na nią ciasto. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Pieczemy do godziny zegarowej.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Czas pieczenia: 1 godz
Ile porcji: 12
Wyświetlenia: 413
Data dodania: 2011-06-30

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Ciemne ciasto z jabłkami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.