Faszerowane ziemniaczki

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Cukinie umyć, pokroić na kostkę. Pomidora naciąć na krzyż, sparzyć, obrać ze skóry, pokroić na ćwiartki. Usunąć gniazda, miąższ pokroić w kostkę. Cukinie, pomidory i oliwki wymieszać z olejem, doprawić solą i pieprzem. Ziemniaki umyć, odkroić wierzch i wydrążyć środki. Wnętrze ziemniaków nasmarować masłem, posypać solą i pieprzem, napełnić ziemniaki przygotowanym farszem. Każdy ziemniak osobno zawinąć w folię, ułożyć na blasze z piekarnika, ustawiając farszem do góry. Piec godzinę w temp. 200 st. C, potem zdjąć folię, a ziemniaki przykryć plasterkami sera, ponownie włożyć do piekarnika o tej samej temperaturze, zapiec na złoto. Gotowe udekorować na półmisku listkami ziół i od razu podawać.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1052
!Honorata

!Honorata

Data dodania: 2008-12-30

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Faszerowane ziemniaczki

2009-02-25 12:10:36

Dodalem jeszcze rozyczki brokul i bardzo mi smakowalo. Polecam sprobowac. Jest bardziej witaminowe.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.