Fondue z sera i jaj

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

W naczyniu do fondue stopić trochę masła, dodać proszek sos grzybowy i chwilę podgrzewać mieszając. Żółtka oddzielić od białek, białka ubić na niezbyt sztywną pianę i wymieszać z żółtkami, utartym serem i drobno posiekanym oziębionym masłem. Tak przygotowaną masę przełożyć do naczynia z sosem grzybowym i powoli ogrzewać ciągle mieszając. Gdy stanie się jednorodna i gęsta, przyprawić ją solą, pieprzem, szczyptą tymianku i solą czosnkową. Podawać z kawałkami bułki.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 715
Data dodania: 2010-02-07

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Fondue z sera i jaj

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.