Gruszki w occie z cynamonem

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Gruszki obieramy, i kroimy w ćwiartki, dokładnie wydrążamy pozbywając się pestek. W garnuszku podgrzewamy wodę, dodajemy ocet, cukier, cynamon i goździki. Zagotowujemy i przekładamy do niej cząstki gruszek. Odstawiamy na cała noc. Następnego dnia gruszki przekładamy do słoików. Zalewę ponownie gotujemy i wrzącą zalewamy gruszki. Zakręcamy i pasteryzujemy około 30 minut.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Czas gotowania: 60 min
Ile porcji: 2
Wyświetlenia: 624
Data dodania: 2011-06-12

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Gruszki w occie z cynamonem

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.