Jabłka w cieście

Ocena przepisu

Opis

Jabłka w cieście

Składniki

Sposób przyrządzenia

Jabłka umyć, obrać, wyciąć gniazda nasienne i pokroić w plasterki. Z jajek, mąki ziemniaczanej, mąki pszennej, mleka i cukru waniliowego przygotować ciasto. Mąki dodać tyle, by powstała gęsta masa. Przygotowane jabłka moczyć w cieście i smażyć na rozgrzanym tłuszczu na rumiano z obu stron. Można oprószyć cukrem pudrem.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1294
Data dodania: 2011-03-28

Zdjęcia

Jabłka w cieście
beatkaa153#

Dodane przez:

beatkaa153

2011-03-28
Jabłka w cieście
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Jabłka w cieście

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.