Kakaowa rolada z brzoskwiniami
Składniki
Sposób przyrządzenia
Żółtka utrzeć z cukrem pudrem. Białka ubić na pianę. Masę żółtkową delikatnie wymieszać z mąką, proszkiem do pieczenia, kakao i pianą z białek. Formę wyłożyć papierem do pieczenia i wylać ciasto. Piec 15 minut. Żelatynę namoczyć w małej ilości wody i lekko podgrzać, aby się rozpuściła. Brzoskwinie osączyć, pokroić na kawałki, zmiksować z 1/2 szklanki zalewy z puszki. Dodać rozpuszczoną żelatynę. Mus odstawić do lodówki do stężenia. Ciasto upieczone ciepłe wyjąć z formy, zdjąć papier, przełożyć na wilgotną ściereczkę i zwinąć luźno w roladę. Chłodne ciasto rozwinąć, posmarować stężałą masą brzoskwiniową, zwinąć ponownie i polać polewą. Wstawić na 2 godziny do lodówki.
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty