Kakaowa rolada z brzoskwiniami

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Żółtka utrzeć z cukrem pudrem. Białka ubić na pianę. Masę żółtkową delikatnie wymieszać z mąką, proszkiem do pieczenia, kakao i pianą z białek. Formę wyłożyć papierem do pieczenia i wylać ciasto. Piec 15 minut. Żelatynę namoczyć w małej ilości wody i lekko podgrzać, aby się rozpuściła. Brzoskwinie osączyć, pokroić na kawałki, zmiksować z 1/2 szklanki zalewy z puszki. Dodać rozpuszczoną żelatynę. Mus odstawić do lodówki do stężenia. Ciasto upieczone ciepłe wyjąć z formy, zdjąć papier, przełożyć na wilgotną ściereczkę i zwinąć luźno w roladę. Chłodne ciasto rozwinąć, posmarować stężałą masą brzoskwiniową, zwinąć ponownie i polać polewą. Wstawić na 2 godziny do lodówki.
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 8
Wyświetlenia: 2891
Data dodania: 2008-11-14

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (4)

Komentarze

Do przepisu na: Kakaowa rolada z brzoskwiniami

2010-02-09 00:56:15

Piekę takie rolady z brzoskwiniami.
Polecam, bo są dobre.
!Henia#

!Henia

2009-05-07 09:55:12

Mozna tez dodac drobno posiekane daktyle, jest super, polecam..

2009-02-26 11:47:55

A ja ostatnio dodalam posiekanych rodzynek i bylo super, polecam bardzo smaczne.
!Ania#

!Ania

2008-12-07 13:22:31

Nawet fajny ten przepis ale trzeba było jeszcze zrobić śmietane 30%

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.