Kapuśniak

Ocena przepisu

Opis

Znana i dobra zupa.

Składniki

Sposób przyrządzenia

Ugotować warzywny wywar z w/w pokrojonych warzyw i z dodatkiem liścia i ziela anielskiego. Kapustę kiszoną opłukać z kwasu, odcisnąć i pokroić. Boczek i cebulę pokroić w kostkę, zrumienić na oleju i dodać do zupy. Na koniec dodać 2 kostki rosołowe. Przyprawić do smaku przyprawami. Gotować na małym ogniu, aż do miękkości kapusty.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 3
Wyświetlenia: 1104
Data dodania: 2010-03-01

Zdjęcia

Kapuśniak
monika4#

Dodane przez:

monika4

2010-05-25
Kapuśniak
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Kapuśniak

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.