Panierowane pomidory

Ocena przepisu

Składniki

  • pomidory 4 szt.
  • mąka 1/2 szkl.
  • mąka kukurydziana 1/3 szkl.
  • parmezan starty 1/3 szkl.
  • jajka 2 szt.
  • zioła 1 łyżeczka
  • sól 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta

Sposób przyrządzenia

Pomidory pokroić w grube plastry. Jaja rozkłócić. W misce wymieszać mąkę kukurydzianą, ser, zioła, pieprz i sól.

Plastry pomidora panierować w mące, jajach i panierce.

Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na patelni z dwóch stron na złoty kolor.

Podawać z surówką z pomidorów i cebuli.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 683
Data dodania: 2011-04-27

Zdjęcia

Panierowane pomidory
ilka86#

Dodane przez:

ilka86

2011-04-29
Panierowane pomidory
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Panierowane pomidory

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.