Kluski leniwe

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Ziemniaki obrać. pokroić i ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić, ostudzić i zmielić maszynką do mięsa. Zmielić także twaróg. Dodać mąkę do ziemniaków i twarogu. Dołożyć jajka, oraz mąkę i sól. Wyrobić na jednolite ciasto. Porobić wałki, pociąć ukośnie i gotować 5 minut we wrzątku. Po odcedzeniu polać olejem i posypać cukrem.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 5
Wyświetlenia: 585
Data dodania: 2012-08-13

Zdjęcia

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Kluski leniwe

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.