Kluski kładzione serowe

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Ser zetrzeć na drobnej tarce lub rozetrzeć łyżką. Dodać jajo, sól i przesianą mąkę oraz tyle wody, aby powstało bardzo gęste ciasto. Dokładnie je wyrobić, wyłożyć na deskę zwilżoną wodą i ścinać nożem niewielkie kluseczki do dotującej i osolonej wody.

Po wypłynięciu klusek gotować jeszcze 3 minuty. Odcedzić kluski, posypać bułką tartą zrumienioną na suchej patelni i polać po wierzchu roztopionym masłem.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 2
Wyświetlenia: 646
Data dodania: 2011-04-11

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Kluski kładzione serowe

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.