Krucha pizza z marchewki

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Przygotować ciasto: Do mąki dodać jajko, pokrojone na kawałki masło oraz 1/2 łyżeczki soli. Składniki wymieszać mikserem. Gotowe ciasto owinąć folią i włożyć na 30 minut do lodówki. Marchew obraną pokroić na ukośne plasterki, obgotować krótko, odcedzić, przelać na sitku zimną wodą. Ser drobno pokruszyć, odłożyć 3 łyżki do posypania gotowej tarty, a resztę utrzeć z mlekiem, oliwą i 4 jajkami. Przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać z rozdrobnioną kiełbasą i posiekanym tymiankiem. Ciasto cienko rozwałkować. Plackiem wylepić formę wyłożoną pergaminem. Rozsmarować połowę masy serowej, obłożyć plasterkami marchewki. W wolne miejsca nałożyć resztę masy serowej, piec 40 minut.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 7
Wyświetlenia: 1859
Data dodania: 2008-11-29

Zdjęcia

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (6)

Komentarze

Do przepisu na: Krucha pizza z marchewki

2010-02-24 23:05:12

Uwielbiam pizze z różnymi nadzieniami.

2010-02-11 20:34:09

Smaczne

2010-02-04 14:21:13

Ciekawy przepis z marchewką.
!Elka#

!Elka

2009-03-01 17:41:18

Mozna tez dodac duzo sczypiorku i ziola prowansalskie, jest bardzo smaczna

2009-01-25 19:53:47

A ja pizze jem z majonezem i bardzo mi smakuje, polecam sprobowac

2009-01-18 19:30:11

Jest bardzo smaczna i zdrowa, mozna polac syropem klonowym i tez bedzie smaczna, polecam

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.