Kruche różyczki z marmoladą

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Wszystkie składniki ciasta kruchego zagniatamy i wkładamy na godzinę do lodówki.
Po tym czasie ciasto wałkujemy na grubość 5 mm (nie może być za cienkie) i kieliszkiem do wódki wykrawamy kółka. Na wykonanie różyczki potrzebujemy ok. 6-7 kółek.
Kółka układamy tak aby jedno zachodziło brzegiem na drugie - łączenia smarujemy białkiem.
Jeżeli różyczki mają być z marmoladą to również kładziemy na środek paseczek marmolady. Zwijamy w rulonik i tak powstają różyczki.
Wszystkie kwiatki układamy na blaszce i pieczemy w (koniecznie) nagrzanym do 180 st piekarniku przez około 20 min.
Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 40 min
Ile porcji: 50
Wyświetlenia: 605
Data dodania: 2011-06-30

Zdjęcia

Kruche różyczki z marmoladą
ilka86#

Dodane przez:

ilka86

2011-06-30
Kruche różyczki z marmoladą
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Kruche różyczki z marmoladą

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.