Kukurydziana z kiełkami

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Z papryki usunąć z gniazda nasienne, miąższ umyć, osuszyć, pokroić w cienkie paski. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i razem z obranymi ogórkami pokroić w kostkę. Z umytych i osuszonych śliwek wyjąć pestki, miąższ pokroić w paski; kukurydzę odsączyć na sitku. Połączyć składniki sałatki, posypać solą, pieprzem, skórką z cytryny i szczyptą cukru pudru. Skropić sokiem z cytryny, polać olejem, wymieszać, przykryć, wstawić na godzinę do lodówki. Połączyć z natką, rzeżuchą i kiełkami, ponownie wymieszać, lekko schłodzić.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 444
Data dodania: 2010-03-31

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Kukurydziana z kiełkami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.