Letnia zupa gruszkowa

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Gruszki obrać, opłukać i pokroić na kawałki. Zalać woda tak aby je przykryć, dodać goździki i laskę wanilii, rozgotować. Potem przetrzeć i połączyć z mlekiem, przyprawić solą i cukrem. Jajka roztrzepać w winem i mąką, po czym wlać do wrzącej zupy i zaraz odstawić z ognia. Podawać schłodzoną.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 934
Data dodania: 2010-06-08

Zdjęcia

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Letnia zupa gruszkowa

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.