Makowy mazurek

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Mak parzymy gorąca wodą, mielimy 2 - 3 razy maszynką do mięsa. Oddzielamy żółtka od białek, białka ubijamy na pianę. Masło ucieramy z cukrem i miodem, dodajemy żółtka, powoli łączymy z makiem, dodajemy gałkę muszkatołową, goździki, cynamon i pianę z białek. Formę smarujemy tłuszczem, przekładamy ciasto, pieczemy 40 minut w 180 stopniach.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 616
Data dodania: 2011-04-17

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Makowy mazurek

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.