Mazurek makowy

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Mak sparzyć, odsączyć i zmielić 3 razy. Migdały bez skórki zmielić. Masło utrzeć z cukrem pudrem, połączyć z jajkami, mąką, makiem i przyprawami, zagnieść ciasto. Przełożyć do wysmarowanej formy, posmarować rozmąconym jajkiem, posypać cukrem i migdałami. Piec 40 minut w gorącym piekarniku.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 2318
Data dodania: 2009-01-17

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (3)

Komentarze

Do przepisu na: Mazurek makowy

2010-02-09 00:24:56

Też lubię mak w ciastach.
!Mela#

!Mela

2009-03-03 09:50:41

Uwielbiam mak i kazde ciasto. To tez jest bardzo smaczne, polecam. Mozna dodac jeszcze do tego olejku arakowego.

2009-01-18 20:23:01

Bardzo smaczny polecam, mozna nawet bez swiat go robic jest nie drogi prosty.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.