Naleśniki z szynką i serem

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Ser biały rozdrabniamy widelcem, wbijamy jajko, dodajemy szynkę pokrojoną w kostkę, sól, pieprz, czosnek, oregano, mieszamy. Farsz serowy nakładamy na naleśniki. Placki składamy w ćwiartki, w wysokiej patelni z przykrywką rozpuszczamy masło, układamy 4 naleśniki, tak aby zajęły całą patelnię, polewamy śmietaną, posypujemy startym żółtym serem, czosnkiem i oregano. Smażymy na wolnym ogniu pod przykryciem do momentu połączenia się sera ze śmietaną. Podajemy.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 594
Data dodania: 2011-04-27

Zdjęcia

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Naleśniki z szynką i serem

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.