Naleśniki zapiekane pod serem
Składniki
Sposób przyrządzenia
Mąkę zmiksować zjadam, mlekiem, łyżką oliwy i szczyptą soli na jednolite ciasto. Oliwę rozgrzać na patelni, wlać porcję ciasta, usmażyć z obu stron na złoto. W ten sam sposób usmażyć pozostałe naleśniki. Pieczarki oczyścić, umyć, pokroić. Iowie łyżki masła rozgrzać na patelni. Przesmażyć pieczarki. Gdy odparują. Dodać 2 łyżki kremówki i łyżkę startego sera. Wymieszać, przyprawić. Na każdym naleśniku położyć po plastrze szynki, posmarować pieczarkami, zrolować. Ułożyć jeden obok drugiego w posmarowanej resztą masła formie. Wlać resztę śmietany, posypać resztą sera, oprószyć solą i pieprzem. Piec 15 minut w temp. 180°c. Udekorować natką.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty