Naleśniki zapiekane pod serem

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Mąkę zmiksować zjadam, mlekiem, łyżką oliwy i szczyptą soli na jednolite ciasto. Oliwę rozgrzać na patelni, wlać porcję ciasta, usmażyć z obu stron na złoto. W ten sam sposób usmażyć pozostałe naleśniki. Pieczarki oczyścić, umyć, pokroić. Iowie łyżki masła rozgrzać na patelni. Przesmażyć pieczarki. Gdy odparują. Dodać 2 łyżki kremówki i łyżkę startego sera. Wymieszać, przyprawić. Na każdym naleśniku położyć po plastrze szynki, posmarować pieczarkami, zrolować. Ułożyć jeden obok drugiego w posmarowanej resztą masła formie. Wlać resztę śmietany, posypać resztą sera, oprószyć solą i pieprzem. Piec 15 minut w temp. 180°c. Udekorować natką.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 55 min
Ile porcji: 5
Wyświetlenia: 500
Data dodania: 2011-06-23

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Naleśniki zapiekane pod serem

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.