Obiad na piątek

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Ryby rozmroź i pozostaw na durszlaku aby ociekły. Ziemniaki obierz, przepłucz, zalej zimną wodą, dodaj sól i gotuj do miękkości. W czasie gdy ziemniaki się gotują ryby lekko odciśnij z nadmiaru wody, oprósz z obu stron sola i pieprzem. Jajka roztrzep widelcem i dodaj szczyptę przyprawy do ryb. Panieruj ryby w mące lekko dociskając a następnie w jajku i bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron. Przygotuj sos pieczeniowy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Ugotowane ziemniaki odcedź i ubij z masłem. Podawaj polane sosem z dowolną surówką z kapusty (ja użyłam "pyszną sałatkę z kapusty na zimę" z mojego przepisu, i usmażoną rybą.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 50 min
Ile porcji: 5
Wyświetlenia: 567
Data dodania: 2011-12-08

Zdjęcia

Obiad na piątek
malinka18#

Dodane przez:

malinka18

2011-12-09
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Obiad na piątek

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.