Pierogi fagockie

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Na wywarze grzybowym ugotować na półsypko kaszę gryczaną. Ostudzoną zemleć w maszynce razem z twarogiem i ugotowanymi grzybami. Dodać jajko oraz przesmażoną uprzednio cebulę. Doprawić do smaku. Zagnieść ciasto na pierogi. Cienko rozwałkować. Szklanką wykrawać koła. Nadzienie ułożyć na połówkę krążka, zawinąć brzegi i mocno zacisnąć. Gotować we wrzącej, osolonej wodzie do momentu, aż pierogi wypłyną na wierzch. Polać stopioną słoniną.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 20 min
Ile porcji: 5
Wyświetlenia: 1170
Data dodania: 2011-05-27

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Pierogi fagockie

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.