Pomidorówka

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Umyte mięso zalać około dwoma litrami wody i zagotować. Do wywaru włożyć pokrojone marchewki, pietruszkę, selera oraz kostkę rosołową. Gotować na małym ogniu ok. 20 min.
Na patelni zeszklić na oleju drobno posiekaną cebulkę. Dodać zmiażdżony czosnek oraz wlać przecier pomidorowy. Chwilę smażyć, dodać zioła oraz wsypać troszkę papryki. Do wywaru dodać pomidorową masę. Gotować jeszcze kilkanaście minut.
Doprawić do smaku pieprzem, ew. przyprawą Maggi.
Podawać z makaronem lub ryżem, można posypać posiekaną natką pietruszki.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 40 min
Ile porcji: 8
Wyświetlenia: 521
Data dodania: 2011-06-27

Zdjęcia

Pomidorówka
ilka86#

Dodane przez:

ilka86

2011-06-27
Pomidorówka
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Pomidorówka

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.