Ryba z frytkami

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Filety rozmrozić, cebulę drobno posiekać. Filety podzielić na mniejsze kawałki, skropić sokiem z cytryny, oprószyć z obu stron solą i pieprzem. Jajko rozmącić, mąkę wymieszać z cebulą, tymiankiem i majerankiem. Filety panierować w rozmąconym jajku, mące z dodatkami i tartej bułce, mocno dociskając. Smażyć na gorącym oleju z obu stron na złoto, osączyć z tłuszczu, trzymać w cieple. Frytki wsypać na blachę i piec 20 minut. Rybę podawać z frytkami, posypaną szczypiorkiem z pomidorami.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1098
!Sisi

!Sisi

Data dodania: 2009-01-29

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Ryba z frytkami

2010-02-23 21:26:13

frytki i ryby, to 2 dobre dania, można jeść razem i osobno.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.