Ryż z jabłkami

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie (około 1, 5 łyżeczki soli) wymieszanej z mlekiem. Jabłka obieramy i kroimy na małe kawałki. Dokładnie mieszamy z posiekanym masłem oraz cukrem. Następnie jabłka podgrzewamy na patelni około 10 minut. Następnie na talerze wykładamy porcję ryżu, a na niego jabłka, całość polewamy śmietanką.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1035
Data dodania: 2010-03-10

Zdjęcia

Ryż z jabłkami
monika4#

Dodane przez:

monika4

2010-03-14
Ryż z jabłkami
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Ryż z jabłkami

2010-03-11 20:02:28

często go robię.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.