Schab pieczony

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Mięso myjemy, nacinamy w 2 miejscach po długości, wkładamy w jednym nacięciu śliwki, w drugim morele, posypujemy solą, pieprzem, papryką, goździkami, zawijamy mięso w folię spożywczą, odstawiamy na noc do lodówki.

Mięso wkładamy do brytfanki, dodajemy miód, pieczemy w 180 stopniach. Gdy mięso się zarumieni dodajemy pokrojoną cebulę, włoszczyznę i wino. Brytfankę przykrywamy, pieczemy 60 minut. Kroimy w plastry. Podajemy.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 80 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 686
Data dodania: 2011-04-26

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Schab pieczony

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.