Serca orzechowe

Ocena przepisu

Składniki

CIASTO

DO DEKORACJI

  • polewa czekoladowa
  • kolorowe żelki
  • kolorowe pastylki czekoladowe
  • kwiatki lub perełki cukrowe
  • wiórki kokosowe

Sposób przyrządzenia

Jajko utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Proszek do pieczenia wymieszać z kakao, przesiać do masy. Nie przerywając ucierania, dodawać na przemian mannę, mleko i zmielone orzechy. Foremki natłuścić, oprószyć mąką. Wlać ciasto, piec 20-25 minut w temp 170-190stc. Upieczone ciastka przestudzić w foremkach, ostrożnie wyjąć na deskę kuchenną. Polewę stopić w kąpieli wodnej, smarować ostudzone serduszka. Udekorować wg uznania.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 623
Data dodania: 2010-03-02

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Serca orzechowe

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.