Shrek Heńka

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Jajka ubijamy z cukrem. Do ubitych jaj dodajemy mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia, miksujemy. Pieczemy 35 minut w 180 stopniach. Galaretki dwie rozpuszczamy w 800 ml wody. Trzecią rozpuszczamy w 3/4 szklanki wody. W 1 szklance soku mieszamy budynie. Następnie pozostały sok zagotowujemy, dodajemy budynie, mieszamy, wylewamy budyń na biszkopt, układamy delicje. Jogurt mocno schładzamy, miksujemy z galaretkę co jest rozpuszczona w 3/4 szklanki wody, miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Wylewamy na delicje, zalewamy zieloną tężejąca galaretką.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 55 min
Ile porcji: 20
Wyświetlenia: 722
Data dodania: 2011-02-24

Zdjęcia

Shrek Heńka
monika4#

Dodane przez:

monika4

2011-02-25
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Shrek Heńka

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.