• apette.pl
  • Słowackie kluski ziemniaczane z bryndzą

Słowackie kluski ziemniaczane z bryndzą

Ocena przepisu

Składniki

Ciasto

Sos

Sposób przyrządzenia

Ugotowane ziemniaki przepuszczamy przez maszynkę albo tłuczemy. Do tego dodajemy mąkę, jajko oraz rozdrobnioną bryndzę. Dokładnie ucieramy. Wrzucamy nie duże kluski na wrzącą, posoloną wodę. Gotujemy je około 2-3 minuty, odcedzamy. Polewamy polane sosem lub śmietaną. Robimy sos z podsmażonego boczku, z dodatkiem bryndzy, śmietany i cebuli.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 40 min
Ile porcji: 5
Wyświetlenia: 1176
Data dodania: 2010-10-27

Zdjęcia

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Słowackie kluski ziemniaczane z bryndzą

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.