Torcik z truskawkami

Ocena przepisu

Składniki

masa

Sposób przyrządzenia

Z mąki, 2 żółtek, masła, proszku do pieczenia zagniatamy kruche ciasto. Włożyć na pół godziny do lodówki. Następnie rozwałkować ciasto, wyłożyć wysmarowaną tortownicę ciastem - spód i boki. Pieczemy 30 minut w temperaturze 180 stopni. Masło ucieramy z żółtkami i cukrem, dodać sok z cytryny oraz wódkę. Galaretkę cytrynową rozpuścić w 100 ml gorącej wody. Tężejącą galaretkę wlewamy powoli do masy cały czas ucierając. Masę wykładamy na ciasto wystudzone układamy truskawki. Galaretkę truskawkową rozpuszczamy w 400 ml gorącej wody. Tężejącą galaretkę wylewamy na wierzch torcika. Wkładamy do lodówki, schładzamy.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 2 godz
Ile porcji: 12
Wyświetlenia: 700
Data dodania: 2010-10-06

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Torcik z truskawkami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.