Warzywna zupa ze skrzydełkami

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Skrzydełka myjemy i wkładamy do garnka, zalewamy wodą i dodajemy obraną oraz pokrojoną w kostkę włoszczyznę, przyprawiamy pieprzem oraz solą i gotujemy na rosół. Kalafior dzielimy na różyczki i dodajemy go w połowie gotowania się wywaru. Gdy składniki będą już miękkie, wyjmujemy wszystko oprócz kalafiora. Rosół zabielamy śmietaną i ciągle mieszając dodajemy starty żółty ser. Dodajemy mięso, przyprawić do smaku i posypujemy posiekaną natką pietruszki. Podajemy z ugotowanym makaronem.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Czas gotowania: 1 godz
Ile porcji: 8
Wyświetlenia: 609
Data dodania: 2011-07-02

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Warzywna zupa ze skrzydełkami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.